• Shin splints / MTSS

Deze aandoening is ook wel bekend onder de naam ‘springschenen’. Door een overmatige trekkracht van de onderbeenspieren aan het scheenbeen en/of een hoge belasting op het bot ontstaat irritatie van het vlies. Tijdens belasten, zoals hardlopen, geeft dit een scherpe pijn in het onderste deel van het scheenbeen. De (sport)schoenen en de voetstand met het looppatroon zijn bepalend voor de schokdemping en trekkrachten. Met behulp van goed (sport)schoenadvies en een aanpassing in de schoen of aangemeten (sport)zolen kun je weer klachtenvrij sporten. 

Podotherapie Meierijstad podotherapeut Veghel
  • Spierkrampen

Spierkrampen zijn erg vervelend en vaak het gevolg van overbelasting. Overbelasting kan ontstaan door overmatig gebruik van een spier, een verminderde doorbloeding, maar ook als de spier functioneert in een afwijkende stand. Met behulp van oefeningen, compressiekousen en/of een beter loopcomfort kunnen krampen verminderen. In sommige gevallen raadplegen we de huisarts voor aanvullende behandeling, bijvoorbeeld als de krampen een bijwerking zijn van medicatie.

  • Vermoeide benen

Een zwaar, vermoeid en zeurend gevoel in de benen tijdens en na belasten. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder het niet goed functioneren van spieren of gewrichten waardoor al snel overbelasting optreedt. Ook spataderen, vaatproblemen en andere aandoeningen kunnen hier een rol in spelen. Het is daarom belangrijk om dit tijdig te laten beoordelen en behandelen. Met behulp van aangemeten zolen, goede schoenen en compressiekousen kunnen doorbloeding functioneren verbeteren. Ook de fysiotherapeut, huisarts en andere zorgverleners kunnen een belangrijke rol spelen in de vermindering van de klachten.