• Beenlengteverschil

Wanneer de benen een ongelijke lengte hebben, ontstaat er bovendien een scheefstand in het bekken en de rug. Dit kan klachten geven in bijvoorbeeld de knieën, liezen, heupen of onderrug. Ook een links-rechtsverschil in voetstand kan een (relatief) beenlengteverschil veroorzaken. De podotherapeut bekijkt de gehele keten aan bewegingen, de houding en voert aanvullende tests uit. Bij aanwezigheid van een beenlengteverschil kan een verhoging in de schoen al een oplossing bieden. In overige gevallen kan het nodig zijn om de positie van het bekken en de wervelkolom verder te laten onderzoeken. 

Podotherapie Meierijstad podotherapeut Veghel Schijndel rugklachten
  • Artrose

Artrose kan voorkomen in alle gewrichten en geeft een mate van slijtage van het kraakbeen weer. Deze slijtage kan in ernst en klachten verschillen. Uw leeftijd, werkzaamheden, sport, schoenen en het looppatroon hebben allemaal invloed op deze mate van artrose. Wanneer er eenmaal artrose is opgetreden zijn demping, ondersteuning, spierkracht en -balans van groot belang. Dit kan bijdragen aan een afname van de klachten als gevolg van de artrose. De podotherapeut onderzoekt uw looppatroon, kan u gericht schoenadvies geven en ondersteunen met behulp van aangemeten zolen.

  • Hernia, ischias, piriformis syndroom

Er zijn verschillende diagnoses waarbij een uitstralende pijn in het been voorkomt. De oorzaak kan wisselend zijn en zowel vanuit de rug als vanuit het bekken komen. In veel gevallen geeft dit een complex klachtenbeeld en zijn er meerdere oplossingen en therapieën. De podotherapeut onderzoekt uw looppatroon en kan u hierin ondersteunen met behulp van schoenadvies en aangemeten zolen. Vaak zal de podotherapeut samenwerken met uw fysiotherapeut, huisarts en eventueel andere specialisten. 

Wanneer rugklachten en uitstralende klachten in het been samengaan met spieruitval, uitval van gevoel in het been of bijvoorbeeld algehele malaise, wordt geadviseerd om eerst de huisarts te raadplegen.